KONVEKTOMATI ANGELO PO SERIJA FX i ACT.0
Imati konvektomat u kuhinji, nije pitanje prestiža, nego pitanje ekonomičnosti, kvaliteta, raznolikosti i brzine usluge.
Zašto je neophodno imati konvektomat, koje su njegove prednosti, mogućnosti, gde se sve koristi i šta je to što izdvaja konvektomate ANGELO PO serija FX i ACT.0 od svih drugih …
Ukoliko imate 60 obroka dnevno, godišnje uštede se kreću do 24.000 EUR. Lepo zvuči, ali želimo i da objasnimo kako se dolazi do tako dobre uštede.
Gubici na mesu su samo 10%, ušteda masnoće (ulja) je manja 90% do 95%, vreme pripreme je kraće 40%, ušteda energije je 60% do 65%, ušteda na povrću je oko 25%, broj radnika u kuhinji je manji do 40%, sve ovo u odnosu na tradicionalan način rada, termičke opreme u kuhinji je potrebno manje.
Gde se konkretno može koristiti?
Konvektomat se koristi u kuhinjama restorana i hotela, u catering centrima, kuhinjama bolnica, predškolskih i školskih ustanova, megamarketima, mesarama, poslastičarnicama i pogonima za proizvodnju poslastica… A imamo i svetski poznati CHICKEN STAR konvektomat specijalizovan za pečenje pilića koji pored svih funkcija koje ima FX ima i mogućnost AUTOMATSKOG odvoda masnoća u posebnu posudu za sprečavanje odliva masnoća u odvodne cevi i vodotookove. Ovo je i ekološka funkcija. I naravno sva termička oprema iz linija 700mm ICON 7000 i 900mm ICON 9000 ANGELO PO poseduje sertifikat CSQa higijenik dizajna i CSQECO. Kako izgleda serija FX i ACT.0 konvektomata u smislu broja gastro posuda koje se mogu istovremeno staviti za pripremu hrane? I da li u svim veličinama postoji i mogućnost napajanja električnom energijom ili gasom bilo zemnim ili tzv. propan-butan bocama?
Najmanji konvektomati imaju 6 GN 1/1 posuda, naredna veličina je 10 GN 1/1, zatim 8 GN 2/1 ili 16 GN 1/1, onda 20 GN 1/1, 12 GN 2/1 ili 24 GN 1/1 i najveći su 20 GN 2/1 ili 40 GN 1/1 posuda istovremeno. Naravno za svaki model postoji pored elektro i tzv. gasna izvedba. Posebno smo ponosni na gasnu izvedbu konvektomata koja više nego prevazilazi postojeću konkurenciju i ima skoro savršeno sagorevanje, o čemu kupcu i proizvođaču po montaži to dokumentujemo atestiranim uređajem o prisustvu CO2 i CO. Iskorišćenost gasne energije FX i ACT.0 je skoro savršena novim tehničkim rešenjem dvostruke cevi koje omogućava pored mnogo manje potrošnje gasa i da nema prepoznatljive buke na gasnim konvektomatima koja je smetala kuvarima.
Kada kažete priprema mesa, šta konkretno mislite?
Meso se u konvektomatu može peći, kuvati, dinstati, pržiti, roštiljati, regenerisati. Npr. Bečka šnicla, Karađorđeva šnicla su vrlo česte ma menijima kod nas kao i pomfrit. Šnicle iz friteza su pune masnoća, ubijene i suve, da ne govorimo o kancerogenim materijama.
Mi sa našim FX i ACT.0 konvektomatima pripremamo hranu na niskim temperaturama, zdravu i bez kancerogenih materija. Bečka, karđorđeva, uz minimalnu upotrebu ulja koliko ide npr. za salatu se spremaju za 7 do 10 minuta, pomfrit 4-5 minuta, meso je unutra sočno a spolja je hrskava, pomfrit je zlatno žute boje. Veliki problem u masovnim ishranama predstavlja i potencijalno trovanje hranom.
Sa našim konvektomatima taj problem je rešen jer postoji uvek trajno sačuvani podaci o temperaturama jezgra mesa i vremenima. Još ako se hrana čuva u našoj rashladnoj opremi koja je predviđena za rad pri tempeaturi ambijenta do +43 C onda bojazni apsolutno nema.
Problem koji pojedini proizvođači imaju sa jednotačkastim ili 4 do 5 tačkastim sondama kada kuvar nepravilno ubode sondu u meso ili drugu hranu kod nas je rešen inteligentnom sondom sa rastućom gustinom senzora koja prepoznaje hranu pa sonda može čak i dodirivati posudu i nema bojazni od greške.
Upravljački meni je na srpskom jeziku ćirilica i latinica kod serije FX. Serija ACT.0 ima potpuni touch-screen i svaki kuvar može da napravi svoje okruženje kako mu odgovara i izgled displeja. Postoji i automatski kuvar, a za iskusne kuvare, sa maštom i idejama posto-ji deo programibilnog kuvanja sa 150 programa u 18 koraka, gde mogu unositi korake za svako jelo i uz to ga staviti u favorite ili pak kompletan meni restorana staviti u favorite. Rad je olakšan i vizuelno jer su za grupe jela ubačene fotografije svih vrsta jela ispod kojih čak i piše naziv npr. junetina, riba, piletina,… Postoje načini pripreme hrane, pa ako se želi koristiti konvektomat za tzv. frtiteziranje (bečka, karađorđeva, riba, pomfit,…) ide se u tu grupu i bira jelo za pripremu. Tako i za ostale načine pripreme hrane poput pečenja, kuvanja na pari, grilovanje,…. Konvektomat FX pored standardne inteligentne sonde ima i opcionu mogućnost dodatne sonde koja se može koristiti i za hranu ali i za vakuumirane proizvode, što nije slučaj kod konkurencije gde može samo vakuumirano.
Naši konvektomati imaju tzv. Multicooking i ono po čemu se razlikujemo od konkurencije jeste da na svakom nivou može da se stavlja za razliku od konkurencije više od jedne posude ili vrste hrane. Naravno konvektomati omogućavaju da i pored različitosti vrsta hrane svaka zadržava svoj miris i ukus bez mešanja bilo kog drugog mirisa.
Ono što izdvaja Angelo Po konvektomate u odnosu na druge kao prvo su najmanji gubici na mesu od svega 10%, drugo naši konvektomati imaju mogućnost PASTERIZACIJE proizvoda koji se mogu čuvati do 150 dana sa kompletnom evidencijom za HACCP(npr. povrće, salate, voćni kupovi, kompoti,…), treće je DIMILICA koja omogućava korisniku da uz naših 30 recepata i broj recepata ograničen maštom kuvara, daje jedan posebno pozitivan miris kako mesu, ribi tako i sirevima, povrću, salatama, desertima, bukvalno svakoj vrsti hrane koja se sprema u njemu, što omogućava personalizaciju svakog restorana do nivoa prepoznatljivosti ukusa i mirisa. Odimljeno ulje se koristi i za naknadno prelivanje spremljene hrane. Deserti finalizirani dimilicom su oduševili potrošače širom sveta. FX ima homogenizovanu vrelu paru u svakom trenutku, jeftinije korišćenje i održavanje konvektomata, otvaranje vrata laktom ili rukom i stavljanje posuda sa hranom u konvektomat ili vađenje iz konvektomata iako su obe ruke zauzete (banging system), zatvoren sistem sa direktnim kapacitivnim očitavanjem vlažnosti unutar konvektomata, brzo čišćenje vodom i parom bez korišćenja sredstava, automatsko čišćenje odvoda. Veliki kolorni ekran(640×480 piksela i preko 260.000 boja) sa podacima koji se može očitavati iz svih uglova, za razliku od onih koji ga imaju (većina ne) gde kuvar mora da bude naspram ekrana da bi pročitao podatke, 12/10 čelik AISI 316 u komori za kuvanje, uz modele 8xGN2/1 i 12xGN2/1 postolje je gratis, automatsko upravljanje snagom omogućava automatsko povećavanje temperature do željene, njeno održavanje ili smanjenje po potrebi i na elektro i na gasnoj izvedbi, automatsko smanjenje potrošnje do 10% tokom procesa kuvanja.
Garantni rok je DVE godine za serije FX i ACT.0. A pristup servisu je jednako ozbiljan van garantnog roka, kao i u vreme garantnog roka. Kupcima se garantuje isporuka originalnih rezervnih delova 10 godina po prestanku proizvodnje modela.
Molimo Vas da nas za sva pitanja ili pojašnjenja bez ustručavanja kontaktirate.
Ukoliko ste zaineteresovani takođe smo voljni da organizujemo i sastanak sa Vama kako bi Vam prezentovali našu opremu i ukazali na sve njene prednosti.
U očekivanju uspostavljanja poslovne i prijateljske saradnje, srdačno Vas pozdravljamo.
S poštovanjem, Vaša MONERA.
Recenzije
Još nema komentara.